MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing Our Numbers Answers

MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing our Numbers with Answers Pdf Free Download : NCERT Class 6 Math Chapter 1 MCQ Questions with Answers. Download MCQ Questions for Class 6 Maths PDF for Free From here. MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing our Numbers Answers Free PDF Download Link is available here. The Latest Correct MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing our Numbers Answers are given in this article. Also Checkout : More MCQ Questions Answers.

MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing Our Numbers Answers
MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing Our Numbers Answers

MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1

SubjectMaths
Class6
Chapter No.1
Chapter NameKnowing our Numbers
Questions TypeMCQ Question Answers
Total MCQs10 MCQ with Answers

NCERT Class 6 Math Chapter 1 MCQ Questions with Answers PDF Free Download. MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing our Numbers with Answers are given in this article. You can download MCQ Questions for Class 6 Maths PDF For free from here. We have Provided all MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing our Numbers with Answers here for free download and learn.

NCERT Class 6 Maths Chapter 1 MCQ Questions with Answers

1.) The greatest of the numbers 123, 27, 650, 2342, 40000 is

  • (a) 40000
  • (b) 2342
  • (c) 27
  • (d) 650

Answer: (a) 40000

2.) The greatest of the numbers 1000, 10000, 10, 1000000, 100000 is

  • (a) 1000000
  • (b) 100000
  • (c) 10000
  • (d) 1000

Answer: (a) 1000000

3.) The smallest of the numbers 1000, 50000, 111, 3222, 225 is

  • (a) 111
  • (b) 225
  • (c) 1000
  • (d) 3222

Answer: (a) 111

4.) The smallest of the numbers 2325, 2352, 2235, 2253, 2523, 2532 is

  • (a) 2235
  • (b) 2253
  • (c) 2325
  • (d) 2532

Answer: (a) 2235

5.) Using the digits 1, 2, 3, 4 without repetition, the greatest 4-digit number that can be made is

  • (a) 4321
  • (b) 4312
  • (c) 4213
  • (d) 4231

Answer: (a) 4321

6.) Using the digits 1, 5, 7, 2 without repetition, the greatest 4-digit number that can be made is

  • (a) 7521
  • (b) 7512
  • (c) 7215
  • (d) 7251

Answer: (a) 7521

7.) Using the digits 3, 5, 7, 0 without repetition the greatest 4-digit number that can be made is

  • (a) 7530
  • (b) 7503
  • (c) 7350
  • (d) 7305

Answer: (a) 7530

8.) The smallest 4-digit number that can be made using the digits 1,8,5,3 without repetition is

  • (a) 1583
  • (b) 1538
  • (c) 1385
  • (d) 1358

Answer: (d) 1358

9.) The smallest 4-digit number that can be made using the digits 5,3,6,4 without repetition is

  • (a) 3546
  • (b) 3564
  • (c) 3456
  • (d) 3465

Answer: (c) 3456

10.) The smallest 4-digit number that can be made using the digits 6, 5, 0, 4 without repetition is

  • (a) 4560
  • (b) 4056
  • (c) 4065
  • (d) 4506

Answer: (b) 4056

NCERT Class 6 Math Chapter 1 MCQ Questions with Answers PDF Download

Hope You Liked our MCQ Questions for Class 6 Maths Chapter 1 Knowing our Numbers with Answers Pdf Free Download Given Here. Dont Forget to Comment If You have Any Queries Related to NCERT Class 6 Math Chapter 1 MCQ Questions with Answers, We Will Try to Reply as Soon as Possible.

Post CategoryMCQ Question Answers
HomeIGMCShimla

Leave a Comment